Loading...

5 Redenen om te kiezen voor structureel Magento 2 onderhoud

Daarom is Magento onderhoud belangrijk:

  1. Veiligheid: Dit is waarschijnlijk de meest cruciale reden. Magento 2, zoals alle andere platforms, heeft regelmatige beveiligingsupdates nodig om potentiële bedreigingen en kwetsbaarheden aan te pakken. Door uw Magento 2-installatie up-to-date te houden, beschermt u uw winkel en klantgegevens tegen ongeoorloofde toegang en cyberaanvallen.
  2. Prestaties: Met regelmatige updates en optimalisaties kan de prestatie van uw webshop worden verbeterd. Een snellere laadtijd van pagina’s kan leiden tot een betere gebruikerservaring en kan zelfs bijdragen aan hogere conversieratio’s.
  3. Compatibiliteit: Als u externe extensies of plugins gebruikt, is het essentieel dat uw Magento 2-installatie compatibel is met de nieuwste versies van deze tools. Oudere versies van Magento kunnen conflicten veroorzaken met nieuwere extensies
  4. Bugfixes: Geen enkele software is perfect, en dat geldt ook voor Magento 2. Er worden regelmatig updates uitgebracht die bugs en problemen oplossen die in eerdere versies zijn ontdekt.
  5. Kostenbesparing: Hoewel regelmatig onderhoud in eerste instantie kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn geld besparen. Het voorkomen van ernstige problemen of beveiligingsinbreuken door proactief onderhoud is vaak veel goedkoper dan het oplossen van problemen nadat ze zich hebben voorgedaan.

Samenvattend is het regelmatig onderhouden van uw Magento 2-webshop van cruciaal belang om de beveiliging, prestaties, en functionaliteit op het hoogste niveau te houden. Het waarborgt een optimale gebruikerservaring voor uw klanten en beschermt tegelijkertijd uw bedrijf en investering.

Regelmatig updaten van Magento

Magento blijft zich voortdurend ontwikkelen. Daarom is het essentieel dat uw Magento webshop regelmatig wordt bijgewerkt. Aangezien Magento een open-source platform is, is de code voor iedereen toegankelijk. Hierdoor verschijnen er frequent kleinere updates die makkelijk geïmplementeerd kunnen worden.

Echter, niet elke update is van beperkte omvang. Periodiek wordt er een grotere versie-update uitgebracht. Deze updates vergen meer inspanning dan standaard onderhoud, maar zijn cruciaal om uw webshop actueel en veilig te houden.

Beveiliging en Magento onderhoud

Onderhoud op een testomgeving

We voeren Magento-onderhoud en wijzigingen nooit direct uit op de live versie van uw webshop. Voordat we beginnen met updaten, maken we een exacte kopie van de live omgeving in een testomgeving. In deze testomgeving voeren we wijzigingen en updates door en testen we deze uitvoerig. Pas als alles in de testomgeving goed werkt, implementeren we de updates en wijzigingen in de live-omgeving.

Wanneer we de updates van de testomgeving naar de live webshop overzetten, zal de webshop kortstondig offline zijn. Bij regulier onderhoud plannen we dit in tussen 5.30u en 6.30u. Onze  gecertificeerde Magento programmeurs voeren de updates uit terwijl u rustig slaapt. Op deze manier ondervinden uw bezoekers nagenoeg geen hinder van deze “downtime”.

Welk onderhoud wordt er uitgevoerd

Wanneer Magento onderhoud ter sprake komt, kijken wij altijd naar het totaalpakket. Niet alleen naar de Magento installatie zelf. Behalve de standaard Magento omgeving heeft u waarschijnlijk ook plugins of extensies geïnstalleerd in uw webshop om bijvoorbeeld betaal- of verzendmethodes toe te voegen. Of een koppeling met een achterliggend systeem? Ook deze extensies zullen ge-update moeten worden. Het kan namelijk zo maar zijn dat de huidige versie van een extensie niet meer werkt in de nieuwe Magento versie.

Wanneer u uw Magento webshop bij ons host wordt ook de server  waar uw webshop draait regelmatig van een update voorzien. Zo blijft ook de snelheid en veiligheid van uw webshop gewaarborgd op serverniveau. Een ervaren team van Magento en server experts voorziet uw webshop en server zo continu van de nieuwste updates en technologieën.

Onderhoudscontract Magento

Bij een onderhoudscontract voor Magento voeren we maandelijks een veiligheidscontrole uit op uw webshop. We evalueren de kwetsbaarheden van zowel uw webshop als server en grijpen in waar nodig. Alle noodzakelijke updates worden uitgevoerd binnen de kaders van het onderhoudscontract.

Elke webshop heeft zijn eigen unieke functionaliteiten en mogelijkheden, en daar stemmen wij ons onderhoudscontract op af. Terwijl de ene webshop een verbinding heeft met achterliggende systemen die bijgewerkt dient te worden, is voor een andere webshop enkel de integratie van betaalmethoden voldoende. Samen met u bepalen we wat er vereist is om uw webshop snel, veilig en actueel te houden.

Uw partner voor Magento onderhoud en beheer

Eijdems Internet is gespecialiseerd in het bouwen en onderhouden van Magento webshops en bijbehoren. Met onze jarenlange ervaring en onze gecertificeerde Magento programmeurs weten precies wat er bij komt kijken om uw Magento webshop te onderhouden. Onze bereikbaarheid en kwaliteit maakt ons uw partner voor uw Magento onderhoud.

Vragen? Neem dan even contact met ons op via:

T 077 3030 411
E info@eijdems-internet.nl

Magento onderhoud