Loading...

Werkwijze data scraping

Nadat duidelijk is welke gegevens u wenst en waar deze online beschikbaar zijn, onderzoeken we de haalbaarheid van het scrapen van deze data. Als het scrapen haalbaar is, bepalen we het te verzamelen datavolume. Met deze informatie kunnen wij een passende offerte voor u opstellen.

Het is mogelijk om eenmalig gegevens te scrapen, maar er zijn ook klanten die kiezen voor dagelijkse of wekelijkse data-extractie.

Voor geautomatiseerde scraping ontwikkelen we een script. Dit script kan zodanig worden ingesteld dat het op vaste tijdstippen gegevens verzamelt.

Mobiele apps scrapen

Eijdems Internet heeft methodes geïmplementeerd om Mobile App Scraping (MAS) uit te voeren. Dit stelt ons in staat om op gestructureerde wijze grote hoeveelheden data te verzamelen, ongeacht of het een Android, IOS of Windows platform is.

Het scrapen van apps vraagt om een andere benadering dan het scrapen van websites. Aspecten die we in overweging nemen bij het bepalen van de scraping-strategie zijn:

 • De communicatie tussen de mobiele app en de server
 • Het protocol dat de app hanteert
 • De manier waarop gegevens worden verzonden
 • Het simuleren van de app op het scraping-platform
 • De methodes om de data te interpreteren en te verwerken.

Voorbeeld 1

U wilt inzicht in de mening van klanten over uw diensten of producten. Door reviews te scrapen, verzamelt u waardevolle feedback over de ervaringen van klanten met uw bedrijf. Op basis hiervan kunt u weloverwogen beslissingen nemen. Eigenlijk assisteren wij u om aandachtig naar uw klanten te luisteren, aangezien dat cruciaal is voor een succesvolle verkoop.

Voorbeeld 2

U bent benieuwd naar het aanbod van uw concurrenten. Door webshops te scrapen, verzamelen we alle relevante productinformatie voor u. Denk aan zaken als prijzen, specificaties, urls en beschrijvingen. Hiermee krijgt u duidelijk inzicht in hoe uw producten zich verhouden tot die van de concurrentie.

Is data scrapen toegestaan en legaal?

Data verzamelen is geheel legitiem en kan gezien worden als een geavanceerde vorm van de “copy-paste” methode. Echter, wij zullen nooit een opdracht accepteren die ons zou verplichten ongeautoriseerde toegang te krijgen tot websites.

Sommige websites nemen maatregelen om geautomatiseerde dataverzameling te voorkomen door deze te blokkeren. Met behulp van proxyservers kunnen wij deze beperkingen omzeilen, waardoor het lijkt alsof verschillende IP-adressen de site bezoeken.

We zijn in staat om data van Amazon te verzamelen, ondanks hun anti-scraping tools. Ons cloudscraper pakket is specifiek ontworpen om Cloudflare’s beschermingsmechanismen te omzeilen. We hebben vastgesteld dat dit effectief is, vooral bij sites zoals Amazon.

Daarnaast beschikken we over methodes om Captcha’s te omzeilen. Als onze scraper een captcha tegenkomt, wordt de URL teruggeplaatst in de wachtrij en aangepast om herhaling te vermijden. We implementeren ook een korte pauze na elk paginaverzoek, wat in onze ervaring effectief is gebleken.

Eijdems Internet Specialist Data Scrapen

Scraping met behulp van de programmeertaal Phyton

Scrapen met behulp van Python is een populaire en effectieve methode om gegevens van webpagina’s te extraheren. Dankzij de eenvoud en veelzijdigheid van Python en zijn uitgebreide bibliotheekondersteuning is het een van de meest gekozen talen voor webscraping

Python bevat verschillende libraries zoals BeautifulSoup Python en Scrapy.

Wij kunnen met behulp van Python bijvoorbeeld data scrapen uit audioboeken. Het blijft uiteraard belangrijk om bewust te zijn van de wettelijke voorwaarden voordat gestart wordt met het data scrapen.

Data-opslag:

Eenmaal verzamelde data kan opgeslagen worden in diverse formaten zoals CSV, JSON, of in databases zoals MySQL, MongoDB, of SQLite, afhankelijk van de behoeften van het project.

Omzeilen van beperkingen:

 • Python biedt tools en bibliotheken, zoals Scrapy Middleware, om met proxies en user-agents te roteren, waardoor blokkeringen kunnen worden omzeild.
 • Selenium, een tool voor browserautomatisering, kan worden gebruikt om scraping te simuleren als een echte gebruiker, inclusief interactie met pagina-elementen, wat nuttig is voor AJAX-gebaseerde websites of websites met veel JavaScript.

Uitdagingen

 • Websites veranderen regelmatig hun structuur, wat betekent dat onderhoud van scraping-scripts vereist kan zijn.
 • Sommige moderne websites maken zwaar gebruik van JavaScript voor het laden van content, wat extra uitdagingen kan opleveren.

3 redenen om voor Eijdems Internet te kiezen

 1. Eijdems Internet staat bekend om haar uitgebreide ervaring in het domein van data scraping.
 2. Wij assisteren u niet alleen bij het helder definiëren van uw datavereisten, maar bieden ook inzichten in mogelijke toepassingen die wellicht nieuw voor u zijn.
 3. Bij ons bent u verzekerd van een transparante offerte die duidelijk de prijs, leveringsdatum, en de specifieke data (inclusief het formaat) die u zult ontvangen, vermeldt.

Enterprise data crawling services

Eijdems Internet is bekwaam in het crawlen van diverse soorten websites, waaronder e-commerce sites, sociale media platforms, nieuwswebsites, forums en vacaturesites, ondanks de Anti-Bot beveiligingen en IP-blacklists die deze platforms kunnen hebben.

Onze zorgvuldig ontworpen scripts zijn uitgerust met mechanismen om duplicaten te vermijden, foute data opnieuw te verwerken en hoogstaande gegevensvalidatie toe te passen met behulp van Machine Learning. Dit alles om de integriteit van de verzamelde data te waarborgen.

Ons web crawling platform is geoptimaliseerd voor intensieve scraping operaties, wat het bijzonder geschikt maakt voor grootschalige web crawling. Enkele voordelen zijn:

 • Het verwerken van complexe websites.
 • Razendsnelle data-extractie.
 • De mogelijkheid om scraping opdrachten in te plannen.
 • De hoogste kwaliteit in de opgeleverde data.