SEO zoekmachine optimalisatie. Je website op een goede plaats in de zoekmachine!

Ben je in het bezit van een website of webshop dan wil je natuurlijk ook dat deze goed gevonden wordt door de zoekmachines. Bijvoorbeeld Google. Online succes begint namelijk bij het gevonden worden van je webshop of website.

Om zo hoog mogelijk te eindigen in de zoekmachines zijn er voorwaarden waaraan een website of webshop moet voldoen. Dit is de zogenaamde zoekmachine optimalisatie oftewel SEO.

Door deze zoekmachine optimalisatie gaat je website of webshop hoger scoren in de resultaten bij de organische zoekresultaten. Dus de niet betaalde resultaten.

T 077 3030 411info@eijdems-internet.nl

Mobiel heeft voorrang

Tegenwoordig zijn er meer gebruikers die via een mobiel apparaat (smartphone of tablet) Google raadplegen dan via de normale PC of laptop. Daarom is het zo dat Google websites die goed werken op mobiele apparaten voorrang geeft.

Een mooi voorbeeld is het toepassen van de juiste lettergroottes en het tonen van een website op de juiste breedte. Maar zeker ook het alleen tonen van relevante informatie.

Zorg er dus altijd voor dat je website in orde is voor mobielgebruik (responsive). Zo niet, dan sla je op het belangrijkste punt al de plank mis. Mobielinternet is namelijk de toekomst.

SEO zoekmachine optimalisatie, een manier van bouwen

Wanneer wij een website of webshop bouwen wordt deze altijd gebouwd naar de standaard normen van Google. Denk bijvoorbeeld aan de opbouw van de zoekmachinevriendelijke url, het gebruik van de juiste headers op de diverse pagina’s en het onderling doorlinken van pagina’s.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden waarbij de zoekmachine optimalisatie invloed heeft op de ranking van je website of webshop. Door de juiste techniek te gebruiken wordt je beter gevonden.

SEO zoekmachine optimalisatie

Niet alles hoeft te scoren binnen Google

Niet alle urls die je website of webshop bevat zijn interessant voor Google. Denk bijvoorbeeld aan het administratieve gedeelte. Wanneer je webshop of website is gebouwd met een CMS systeem zou dat betekenen dat er ineens twee keer zoveel pagina’s geïndexeerd moeten worden door Google. Dit zijn pagina’s die dezelfde inhoud bevatten als de “normale” pagina’s. Wat dan weer de ranking benadeeld.

Een eenvoudige manier om dit op te lossen is door deze pagina’s uit te sluiten zodat Google ze niet oppikt voor de ranking. Dit uitsluiten kan middels een eenvoudig bestandje in je website. Hierin geven we aan welke gedeelte er niet meegenomen hoeft te worden binnen de zoekresultaten.

Oude website aan vervanging toe?

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je huidige website aan vervanging toe is maar dat deze wel al een goede ranking binnen Google heeft.

Wanneer dit zo is, en er zijn pagina’s binnen je website of webshop die een andere url krijgen, zorgen wij er voor dat de pagina’s die al hoog scoren binnen Google automatisch worden doorverwezen naar de juiste nieuwe url van de nieuwe website of webshop.

Google Analytics en SEO

Wat is er nou interessanter dan te zien hoe bezoekers je website vinden. Of via welke weg ze binnen komen en het surfgedrag.

Wij implementeren Google Analytics in je website of webshop. Via deze weg kun je ten alle tijden zien hoe je website wordt bezocht. Of via welke browser of apparaat je website het meeste wordt bekeken.

T 077 3030 411info@eijdems-internet.nlContact

Heb je een vraag? Vul dan even onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief