Loading...

Eenvoudig nieuwsbrieven versturen

Nieuwsbrieven versturen in Mailchimp is kinderspel. Door middel van een eenvoudig drag-and-drop-systeem kunt u eenvoudig uw nieuwsbrieven opstellen. Heeft u hier zelf geen tijd voor, dan kunnen wij dit ook voor u doen.

Wanneer wij de template van uw nieuwsbrief ontwikkelen dan doen wij dit altijd aan de hand van uw huisstijl, website of webshop. Op deze manier is het voor de ontvanger in één oogopslag duidelijk van wie de nieuwsbrief afkomstig is. Ook creëert u hiermee herkenbaarheid, niet onbelangrijk als u wilt groeien als onderneming.

Een groot voordeel van de nieuwsbrieven versturen via Mailchimp is dat ze responsive zijn. Zodoende wordt de nieuwsbrief optimaal getoond op ieder apparaat (desktop, laptop, tablet of smartphone).

Statistieken nieuwsbrief

Na het verzenden van de nieuwsbrief kun u zien wat get bereik van de desbetreffende nieuwsbrief is geweest. Wie heeft de nieuwsbrief geopend, of hoe vaak hij is geopend. zijn er mensen die zich uitgeschreven hebben? Zo ja, wie?

Ook kunt u het aantal kliks bekijken vanuit de nieuwsbrief. Sterker nog u kunt precies zien wie op welke link heeft geklikt. Deze manier van nieuwsbrieven versturen levert u uitgebreide rapportage mogelijkheden zodat u gaande weg uw nieuwsbrieven steeds effectiever kunt maken.

Contacten van uw nieuwsbrieven

Bent u in het bezit van een groot aantal e-mailadressen van uw contactpersonen, bijvoorbeeld klanten uit uw webshop. dan hoeft u deze niet allemaal handmatig één voor één over te zetten.

Eijdems Internet kan eenvoudig al deze contactpersonen in één keer voor u importeren en desgewenste in het juiste segment plaatsen. Op deze manier kunt u gericht nieuwsbrieven versturen naar bepaalde groepen personen, zonder ze aan iedereen te verzenden. Het maakt ons daarbij niet uit of u bijvoorbeeld de e-mailadressen aanlevert in bijvoorbeeld een Word, Excel, mail of zelfs een simpel kladblok bestand.

Uitschrijven nieuwsbrief

Wanneer iemand de nieuwsbrieven niet meer wenst te ontvangen, kan hij/zij zich gemakkelijk uitschrijven via een link die in iedere nieuwsbrief getoond wordt. Dit E-mailadres wordt dan automatisch verwijderd uit de verzendlijst. U kunt bovendien zien wie zich uitgeschreven heeft.

Een link om uit te schrijven voor een nieuwsbrief is volgens de wetgeving verplicht.

Heeft u vragen over het versturen van nieuwsbrieven of alles wat hierbij hoort? Neem dan even contact met ons op.

Meer dan nieuwsbrieven versturen

Behalve het versturen van Nieuwsbrieven kan Mailchimp nog voor andere talloze doeleinden meer ingezet worden. Denk bijvoorbeeld eens aan transactie emails. Dit zijn automatische mailberichten die worden getriggerd door de actie van de gebruikers. Bijvoorbeeld na het plaatsen van een bestelling in uw webshop. Verstuur dan  een korte opvolgmail met daarin de benodigde informatie over een desbetreffende aankoop. Korte duidelijke klantcontacten die uw onderneming kracht bij zetten.

Maar denk ook eens aan het beheren en plannen van afspraken. Het opzetten van landingspagina’s. En nog veel meer. Dit kan allemaal via Mailchimp geregeld worden.

Nieuwsbrieven versturen