Bespaar tijd, dus geld

U wilt in een korte tijd over een grote hoeveelheid gegevens beschikken. Dit kan zijn voor bijvoorbeeld het vullen van een website of webshop. Maar ook om gegevens te vergelijken.

Wij helpen u verder door middel van het scrapen van data!

T 077 3030 411info@eijdems-internet.nl

Scrapen van big data op websites en webshops

Scrapen is een techniek die gebruikt wordt om op geautomatiseerde wijze ongestructureerde data van een website of webshop te halen. Deze dat wordt omgezet naar bruikbare data. De data kan vervolgens bewaard worden in een database of spreadsheet.

Wij kunnen deze data vervolgens weer analyseren en verrijken  door het gebruik van queries.  Op deze manier levert de gegenereerde data specifiek informatie op.

Eijdems Internet kan o.a. de volgende platforms scrapen:

Webshops (bijvoorbeeld bol.com, Amazon etc)

Ontwikkelen van scripts om automatisch te scrapen

Om platforms te kunnen scrapen, moeten soms ingewikkelde methodieken worden toegepast. Websites proberen vaak te vermijden dat er scraping plaatsvindt. Eijdems Internet kan in de meeste gevallen deze opgelegde beperkingen omzeilen.

Handmatige data scrapen

Soms blijkt data niet via de geautomatiseerde weg te scrapen. Dan moeten we overstappen op handmatig scrapen.  Eijdems Internet heeft de beschikking over ervaren en zeer snelle indiase data-scrapers. Deze scrapers kunnen handmatig data van het internet afhalen. Dit voor een tarief van slechts € 17,50 per uur (excl. 21% BTW).

date scrapen big-data

Werkwijze data scraping

In eerste instantie stellen we samen vast welke data u wilt ontvangen en in welke vorm. Als gevolg hiervan onderzoeken wij de mogelijkheden en beperkingen. U ontvangt daarna een gespecificeerde offerte.

Een voorbeeld van scrapen

Een bedrijf wil data hebben van bepaalde bakkerijmachines. Deze machines worden in de Verenigde Staten verkocht. Eerst worden de internet-platforms gezocht waar deze machines aangeboden worden. Vervolgens wordt er een script geschreven dat op zoek gaat naar die specifieke machines. Je kan denken aan bijvoorbeeld een typenummer of naam. Deze machines worden vervolgens in een database gezet. Inclusief naam machine, bouwjaar, prijs, aanbieder, etc.

Onze opdrachtgever wil vervolgens zien of er prijswijzigingen zijn, machines verkocht zijn en het nieuwe aanbod. Via scripts zorgen wij dat onze opdrachtgever twee keer per dag een bijgewerkt overzicht krijgt.

Wilt u meer informatie over scrapen? Neem dan contact met ons op via:

T 077 3030 411info@eijdems-internet.nlContactMeer weten over scraping

Heb je een vraag? Vul dan even onderstaand contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief