Onderhoudscontract

EEN VEILIG GEVOEL

24/7 ONLINE ACTIVITEITEN

De online wereld is 24 uur per dag, 7 dagen in de week in ontwikkeling. Dit betekent dus dat uw webshop of website continu gevaar loopt en dus op regelmatige basis ge-update moet worden.

Het updaten en beveiligen van uw website of webshop doen we aan de hand van een onderhoudscontract afgestemd op uw website of webshop.

GEEN ONDERHOUDSCONTRACT, EN NU?

Geen probleem, wij proberen u altijd verder te helpen. Bent u niet in het bezit van een onderhoudscontract en er blijkt zich toch een probleem voor te doen met uw webshop of website,  dan zijn we genoodzaakt te kijken waar het probleem zit, en dit probleem te verhelpen. Dit is echter niet kosteloos, dit brengen wij in rekening. Bent u wel in het bezit van een onderhoudscontract, dan valt dit onder onze werkzaamheden.

Bedenk u echter wel, het opsporen van het probleem kan wel eens een kostbare zaak zijn aangezien de website of webshop behoorlijk verouderd kan zijn en er eerst diverse updates gedaan zullen moeten worden om überhaupt te achterhalen waar het probleem zich voordoet.

BACKUP VAN UW WEBSITE OF WEBSHOP

Wanneer u uw website of webshop bij ons host maken wij dagelijks een backup van zowel de bestanden van uw website/webshop als de database. Mocht er dus toch onverhoopt iets mis gaan herstellen wij de situatie en zorgen we dat de website of webshop weer loopt als vanouds.

Wij maken van zowel de database als de bestanden van de website een aparte back-up op een verschillende servers. Op deze manier houden we alles mooi gescheiden en loopt u het minste risico. Dit alles binnen het onderhoudscontract.

Wanneer je niet in het bezit bent van een onderhoudscontract en er mocht toch onverhoopt iets mis gaan, ook dan zetten wij uiteraard de website of webshop weer voor je online. Op dat moment zullen we ook uit moeten zoeken waarom deze offline is gegaan om dit in het vervolg te voorkomen. Zonder onderhoudscontract zullen wij deze werkzaamheden in rekening moeten brengen.

ONDERHOUDSCONTRACT PLUGINS EN EXTENSIES

Niet alleen het platform waar uw website of webshop op draait moet ge-update worden, maar ook de plugins en of extensies die u gebruikt. Een plugin of extensie is een kleine uitbreiding op het standaard platform om bijvoorbeeld extra functionaliteiten toe te voegen. Met andere woorden, er wordt een stukje code toegevoegd.

Om er voor te zorgen dat ook deze plugins en extensies veilig blijven moeten deze ook meegenomen worden in het maandelijks onderhoud. Doet u dit niet, dan zijn ook deze elementen kwetsbaar voor bijvoorbeeld hackers.