Loading...

Waarom een Integratie?

 1. Automatisering: Door je Magento 2 webshop of WooCommerce webshop te koppelen aan externe systemen zoals ERP, CRM of een voorraadbeheersysteem, kunnen processen geautomatiseerd worden. Dit vermindert handmatige invoer, verkleint de kans op fouten en bespaart tijd.
 2. Real-time gegevensuitwisseling: Een naadloze gegevensuitwisseling tussen systemen zorgt voor up-to-date voorraadinformatie, klantgegevens en bestelhistorie.
 3. Verbeterde klantervaring: Door integraties kan uw klant bijvoorbeeld real-time verzendinformatie zien of loyaliteitspunten verdienen en inwisselen direct via uw webshop.

Hoe werkt het?

Bij de meeste integraties wordt gebruik gemaakt van API’s (Application Programming Interfaces). Een API fungeert als een soort ‘tolk’ tussen twee systemen, waardoor ze met elkaar kunnen ‘praten’ en gegevens kunnen uitwisselen.

Populaire Magento2 integraties:

 1. CRM-systemen: Integreer uw Magento webshop met tools zoals Salesforce of HubSpot om uw klantrelaties te beheren en te optimaliseren.
 2. ERP-systemen: Koppel uw webshop aan een ERP-systeem zoals SAP of Microsoft Dynamics om alles, van voorraadbeheer tot boekhouding, naadloos te beheren.
 3. Payment Gateways: Voor een soepele en veilige betalingservaring is integratie met betaalproviders zoals PayPal, Stripe of Adyen essentieel.
 4. Marketingtools: Door uw webshop te koppelen aan e-mailmarketingplatforms zoals Mailchimp, kunt u gepersonaliseerde marketingcampagnes opzetten.

Uitdagingen bij Integratie

Hoewel de voordelen van integratie duidelijk zijn, zijn er ook uitdagingen. Het is essentieel om rekening te houden met:

  1. Compatibiliteit: Alle systemen zijn anders. Zorg ervoor dat de systemen die je wilt integreren compatibel zijn met elkaar.
  2. Data veiligheid: Bij gegevensuitwisseling is beveiliging cruciaal. Investeer in goede beveiligingsmaatregelen en zorg ervoor dat alle gegevens die worden overgedragen, versleuteld zijn.
  3. Onderhoud: Net als elke andere technologische oplossing, vereisen integraties onderhoud. Houd je integraties up-to-date om problemen te voorkomen.

Maatwerk API's voor Magento: Een Flexibele Oplossing voor Geavanceerde Integraties

Magento, een van de leidende e-commerceplatforms, is populair vanwege zijn uitbreidbaarheid en flexibiliteit. Voor webshopeigenaren die specifieke behoeften hebben die niet door standaard plugins of extensies worden aangepakt, zijn maatwerk API’s de ideale oplossing. Hier gaan we dieper in op het concept van maatwerk API’s voor Magento en waarom ze zo waardevol zijn.

Wat is een Maatwerk API?

Een API (Application Programming Interface) fungeert als een brug tussen twee verschillende softwaretoepassingen, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren. Wanneer standaard API’s niet voldoen aan specifieke zakelijke behoeften, kan een maatwerk API worden ontwikkeld om een specifieke set functionaliteiten en integraties te bieden.

Voordelen van Maatwerk API’s voor Magento:

 1. Unieke Bedrijfsoplossingen: Standaard API’s hebben vaak beperkingen. Met maatwerk API’s kunt u specifieke problemen aanpakken die uniek zijn voor uw bedrijf.
 2. Naadloze Integraties: Of het nu gaat om een uniek ERP-systeem, een specifiek CRM of een niche betalingsgateway, met een maatwerk API kunt u elk systeem naadloos integreren met uw Magento webshop.
 3. Verbeterde Prestaties: Maatwerk API’s zijn geoptimaliseerd voor uw specifieke behoeften, wat vaak leidt tot snellere prestaties en betere gebruikservaringen.
 4. Flexibiliteit & Schaalbaarheid: Naarmate uw bedrijf groeit en verandert, kan een maatwerk API worden bijgewerkt en aangepast om aan nieuwe vereisten te voldoen.

Het ontwikkelen van een Maatwerk API voor Magento:

Het ontwikkelen van een maatwerk API vereist een duidelijk begrip van zowel Magento als de externe systemen waarmee u wilt integreren. Hier zijn enkele stappen die vaak betrokken zijn bij het proces:

 1. Behoeftenanalyse: Werk nauw samen met stakeholders om de exacte behoeften en doelstellingen van de API te definiëren.
 2. Ontwerp & Planning: Bepaal de endpoints, methoden en datastructuren die de API zal gebruiken.
 3. Ontwikkeling: Schrijf de daadwerkelijke code voor de API, rekening houdend met Magento’s best practices.
 4. Testen: Voer grondige tests uit om ervoor te zorgen dat de API correct werkt en veilig is.
 5. Documentatie: Creëer gedetailleerde documentatie zodat andere ontwikkelaars in de toekomst de API gemakkelijk kunnen gebruiken en aanpassen.

Conclusie:

Maatwerk API’s voor Magento zijn een krachtig instrument om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Hoewel het ontwikkelingsproces intensief en technisch kan zijn, zijn de potentiële voordelen – van verbeterde efficiëntie tot unieke integraties – de inspanning meer dan waard.

Kant-en-klare API-integraties met Magento

Magento is een populair e-commerceplatform en heeft daarom veel geïntegreerde API’s met verschillende software en diensten. Hier zijn enkele bekende platforms en diensten die kant-en-klare API-integraties met Magento bieden:

 1. Payment Gateways:
  • PayPal: Een van de meest populaire betalingsgateways ter wereld.
  • MultiSafepay: Biedt zowel online als offline betalingsoplossingen. Eijdems Internet is official partner van MultiSafepay.
  • Mollie: Biedt zowel online als offline betalingsoplossingen.
 2. ERP (Enterprise Resource Planning) Systemen:
  • SAP: Een toonaangevend ERP-systeem dat vaak wordt geïntegreerd met Magento voor grotere bedrijven.
  • Microsoft Dynamics: Een ander populair ERP-systeem dat kan worden gekoppeld aan Magento.
  • NetSuite: Biedt cloudgebaseerde ERP-oplossingen die met Magento kunnen worden geïntegreerd.
 3. CRM (Customer Relationship Management) Systemen:
  • Salesforce: Een van de toonaangevende CRM-systemen met Magento-integratiemogelijkheden.
  • HubSpot: Een alles-in-één marketing-, sales- en serviceplatform.
  • Zoho CRM: Biedt verkoop- en marketingautomatiseringstools en kan worden geïntegreerd met Magento.
 4. E-mail Marketing Platforms:
  • Mailchimp: Een populair e-mailmarketingplatform dat kan worden gekoppeld aan Magento voor geautomatiseerde e-mailcampagnes.
 5. Analytics & Data:
 6. Shipping & Fulfilment:
  • DHL, UPS, FedEx: Grote verzend- en logistieke bedrijven met Magento-integraties.
 7. Accounting:
  • Exact-Online: Een veelgebruikte boekhoudsoftware met Magento-integratieopties.
  • Snelstart: Cloudgebaseerde boekhoudsoftware die kan worden geïntegreerd met Magento.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele platforms en diensten die kant-en-klare API-integraties met Magento bieden. Afhankelijk van de specifieke behoeften en de regio waarin een bedrijf opereert, kunnen er nog veel andere integratie-opties beschikbaar zijn.

Snelstart Magento koppeling

Magento koppeling SnelstartDoor de Magento koppeling met Snelstart worden uw bestellingen en ordergegevens naadloos gesynchroniseerd van Magento naar Snelstart. Hierdoor is handmatige invoer van webshopbestellingen in Snelstart niet langer nodig. Dit levert u niet alleen een aanzienlijke tijdsbesparing op, maar vermindert ook de kans op invoerfouten bij zaken als offertes en facturering.

Hoe werkt de API van MultiSafepay in Magento?

MultiSafepay - Eijdems Internet - API

De MultiSafepay API in Magento stelt webwinkeliers in staat om verschillende betaalmethoden en -diensten van MultiSafepay te integreren in hun Magento webshop. Hier zijn enkele van de kernfunctionaliteiten en voordelen die de API biedt:

 1. Betaalmethoden: De MultiSafepay API biedt ondersteuning voor een breed scala aan betaalmethoden, zoals creditcards, iDEAL, Bancontact, SOFORT Banking, Giropay, en vele anderen.
 2. Transactiebeheer: Via de API kunnen webwinkeliers transacties in realtime volgen, betalingen goedkeuren, betalingen terugbetalen en transactiedetails ophalen.
 3. Betaalpagina Aanpassen: De MultiSafepay API biedt flexibiliteit bij het ontwerpen van de betaalpagina, zodat deze naadloos past bij de branding van de webshop.
 4. Responsive Checkout: Het biedt een responsieve betaalpagina die geoptimaliseerd is voor alle apparaten, zoals desktops, tablets en mobiele telefoons.
 5. Fast Checkout: Klanten kunnen een account aanmaken tijdens het afrekenen, waardoor ze hun gegevens kunnen opslaan voor een snellere aankoop in de toekomst.
 6. Refunds: Via de Magento backend kunnen webwinkeliers eenvoudig volledige of gedeeltelijke terugbetalingen uitvoeren.
 7. AfterPay: Sommige versies van de API en de bijbehorende extensie ondersteunen AfterPay, waardoor klanten achteraf kunnen betalen.
 8. Veiligheid: MultiSafepay biedt veilige betalingen aan en voldoet aan alle belangrijke beveiligingsnormen en -regelgeving.
 9. Multi-taal en Multi-valuta: Afhankelijk van de gekozen betaalmethoden kan de MultiSafepay API verschillende talen en valuta’s ondersteunen, waardoor het gemakkelijker wordt om internationaal te verkopen.
 10. Klantenservice en Ondersteuning: Bij problemen met betalingen of integratie biedt MultiSafepay ondersteuning en hulp via hun klantenservice.

Het belangrijkste doel van de MultiSafepay API in Magento is dus om ondernemers een naadloze en effectieve betaalervaring te bieden, die zowel gebruiksvriendelijk is voor de eindklant als gemakkelijk te beheren voor de ondernemer.

Magento koppeling met Exact online

Het koppelen van een Magento webshop aan Exact Online via een API biedt diverse voordelen. Hier zijn enkele prominente voordelen van zo’n koppeling:

 1. Automatische Synchronisatie: Bestellingen, klantgegevens en voorraadinformatie kunnen automatisch gesynchroniseerd worden tussen Magento en Exact Online. Dit vermindert handmatige invoer en de kans op fouten.
 2. Tijdsbesparing: Door automatisering bespaart u aanzienlijk veel tijd. Handelingen zoals het overzetten van klantgegevens, bestellingen of voorraadupdates hoeven niet meer handmatig gedaan te worden.
 3. Voorraadbeheer: Met een real-time koppeling tussen Magento en Exact Online wordt de voorraad altijd up-to-date gehouden. Wanneer een product in de webshop wordt verkocht, wordt de voorraad in Exact Online automatisch bijgewerkt, en vice versa.
 4. Financiële Integratie: Facturen, betalingen en andere financiële transacties gedaan in Magento kunnen direct worden gereflecteerd in Exact Online. Dit zorgt voor een gestroomlijnde boekhouding en financiële rapportage.
 5. Consistente Klantinformatie: Klantgegevens en hun aankoopgeschiedenis zijn consistent en up-to-date over beide platformen, wat helpt bij klantenservice en marketinginspanningen.
 6. Flexibiliteit: Door gebruik te maken van API’s kunt u de koppeling verder op maat maken om specifieke bedrijfsprocessen of workflows te ondersteunen.
 7. Toekomstbestendig: API’s worden regelmatig bijgewerkt om nieuwe functies en verbeteringen te ondersteunen. Hierdoor kan uw koppeling mee-evolueren met zowel Magento als Exact Online.
 8. Veiligheid: Een goed geïmplementeerde API-koppeling houdt rekening met veiligheidsprotocollen, waardoor de overdracht van gegevens tussen Magento en Exact Online beveiligd en versleuteld is.

Door de integratie van Magento met Exact Online via een API kunnen bedrijven hun operationele efficiëntie vergroten, menselijke fouten verminderen en een betere klantervaring bieden. Het stelt webshophouders in staat om zich meer te concentreren op groei en strategie, terwijl routineprocessen geautomatiseerd en geoptimaliseerd worden.

Magento koppeling Exact online

BEKIJK ALLE BLOGS