Loading...

Voordelen van Magento 2 voor het maken van een webshop

Magento 2 biedt tal van voordelen voor het bouwen van een effectieve webshop. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  • Schaalbaarheid: Magento 2 is zeer schaalbaar en stelt bedrijven in staat om een groot aantal producten, klanten en bestellingen te verwerken zonder concessies te doen aan de prestaties.
  • Mobiele responsiviteit: Met de toenemende populariteit van mobiele apparaten is het hebben van een mobielvriendelijke webshop cruciaal. Magento 2 biedt responsieve ontwerpthema’s die zorgen voor een optimale winkelervaring op verschillende schermformaten.
  • Geavanceerde marketing- en promotietools: Magento 2 biedt een scala aan marketing- en promotiefunctionaliteiten, waaronder kortingscodes, cross-selling, upselling, klantsegmentatie en meer. Deze tools helpen bij het aantrekken en behouden van klanten.
  • Uitgebreide rapportage en analyse: Magento 2 voorziet webshopeigenaren van gedetailleerde rapporten en analyses over verkoop, voorraad, klantgedrag en andere belangrijke statistieken. Deze inzichten helpen bij het nemen van datagestuurde beslissingen om de prestaties van de webshop te verbeteren.

Waarom kiezen voor ons als uw Magento 2 webshop bouwer?

Zoekt u een betrouwbare en ervaren Magento 2 webwinkel bouwer? Dan bent u aan het juiste adres bij ons. Met jaren lange ervaring in het bouwen van webshops voor verschillende bedrijven en organisaties, en we weten precies wat er nodig is om een succesvolle online business op te bouwen en te laten groeien.

Belangrijke functies van Magento 2 voor webshopontwikkeling

Responsief ontwerp

Een responsief ontwerp is essentieel om een naadloze winkelervaring te bieden, ongeacht het apparaat dat de klant gebruikt. Magento 2 webshops passen zich automatisch aan verschillende schermformaten aan, waardoor klanten moeiteloos kunnen winkelen vanaf hun desktop, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Geavanceerde zoek- en navigatiemogelijkheden

Magento 2 biedt krachtige zoek- en navigatiefuncties die klanten helpen snel en gemakkelijk de gewenste producten te vinden. Met functies zoals faceted search, filters, sorteeropties en geoptimaliseerde zoekalgoritmen kunnen klanten nauwkeurige zoekresultaten krijgen en snel door de webshop bladeren.

Productbeheer

Het beheren van producten in een webshop kan een complex proces zijn, vooral bij grote inventarissen. Magento 2 biedt uitgebreide tools voor productbeheer, waarmee webshopeigenaren eenvoudig producten kunnen toevoegen, bewerken en organiseren. Hiermee kunnen ze productafbeeldingen, beschrijvingen, prijzen en voorraad bijhouden.

Veilige betaalopties

Veiligheid is van het grootste belang bij online transacties. Magento 2 ondersteunt verschillende veilige betaalmethoden, waardoor klanten veilig en betrouwbaar kunnen betalen. Populaire betalingsproviders zoals PayPal, Stripe en Authorize.net kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in Magento 2 webshops.

Aanpassing en flexibiliteit in Magento 2

Magento 2 biedt uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waarmee webshopeigenaren het uiterlijk en de functionaliteit van hun winkels kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften. Enkele aanpassingsmogelijkheden zijn:

Thema-aanpassing

Met Magento 2 kunt u kiezen uit een breed scala aan voorgebouwde thema’s of een aangepast thema maken dat aansluit bij de identiteit van uw merk. Het aanpassen van het thema omvat het aanpassen van kleuren, lettertypen, lay-outs en andere visuele elementen om een unieke en aantrekkelijke webshop te creëren.

Extensies en modules

Magento 2 heeft een uitgebreide marktplaats van extensies en modules die de functionaliteit van uw webshop uitbreiden. Deze add-ons kunnen verschillende aspecten van uw winkel verbeteren, zoals klantbeleving, marketingautomatisering, analyse en meer. U kunt specifieke extensies kiezen op basis van uw behoeften en deze naadloos integreren in uw Magento 2 webshop.

Functionaliteit voor meerdere winkels

Met Magento 2 kunt u meerdere winkels beheren vanuit één beheerderspaneel. Dit is vooral handig als u meerdere merken, landen of talen bedient. U kunt afzonderlijke winkels instellen met unieke productcatalogi, prijzen en voorraadbeheer, maar toch alles centraal beheren.

Optimalisatie van SEO voor een Magento 2 webshop

Het optimaliseren van uw webshop voor zoekmachines is cruciaal om organisch verkeer te genereren en uw zichtbaarheid online te vergroten. Magento 2 biedt verschillende tools en functies om uw webshop SEO-vriendelijk te maken:

SEO-vriendelijke URL’s

Magento 2 genereert automatisch zoekmachinevriendelijke URL’s voor productpagina’s, categorieën en andere winkelpagina’s. U kunt deze URL’s aanpassen en optimaliseren met relevante zoekwoorden om de vindbaarheid te verbeteren.

Meta-tags en beschrijvingen

Magento 2 stelt u in staat om unieke meta-tags en beschrijvingen in te stellen voor elke pagina van uw webshop. Deze tags spelen een belangrijke rol bij het communiceren van relevante informatie aan zoekmachines en potentiële klanten.

XML-sitemaps en robots.txt

Met Magento 2 kunt u XML-sitemaps genereren, die zoekmachines helpen bij het crawlen en indexeren van uw webshop. U kunt ook de robots.txt-bestanden aanpassen om zoekmachines te begeleiden bij het indexeren van specifieke pagina’s of delen van uw webshop.

Prestaties en schaalbaarheid van Magento 2 webshop

Prestaties en schaalbaarheid van Magento 2 webshop

Een snelle en responsieve webshop is essentieel voor een goede gebruikerservaring en het stimuleren van conversies. Magento 2 biedt functies en optimalisaties om de prestaties en schaalbaarheid van uw webshop te verbeteren:

Caching en indexering

Magento 2 maakt gebruik van cachingtechnieken om de laadtijden van uw webshop te verkorten. Door pagina’s en gegevens in de cache op te slaan, kunnen herhaalde verzoeken sneller worden afgehandeld. Bovendien optimaliseert Magento 2 de indexering van producten en catalogusgegevens om zoekopdrachten en navigatie sneller te maken.

Caching van volledige pagina’s

Met de ingebouwde Full Page Cache-functie kan Magento 2 volledige pagina’s in de cache opslaan, waardoor de laadtijden aanzienlijk worden verkort. Dit helpt bij het leveren van snelle en responsieve pagina’s aan uw klanten, zelfs bij hoge bezoekersaantallen.

Load balancing en schaalbaarheid

Magento 2 is ontworpen om schaalbaar te zijn en kan omgaan met grote hoeveelheden verkeer en transacties. Door gebruik te maken van load balancing-technieken en cloudinfrastructuur kan Magento 2 de belasting verdelen en ervoor zorgen dat uw webshop soepel blijft draaien, zelfs tijdens piekuren.

Integratie van Magento 2 webshop met externe systemen

Magento 2 kan naadloos integreren met verschillende externe systemen om de functionaliteit en efficiëntie van uw webshop te verbeteren:

Betalingsgateways

Magento 2 ondersteunt een breed scala aan betalingsgateways, waaronder populaire providers zoals PayPal, Stripe, Mollie en meer. Deze integraties stellen uw klanten in staat om veilig en gemakkelijk te betalen tijdens het afrekenen. Hiervoor bouwen wij ook custom kassasystemen die volledig aansluiten bij uw wensen.

Verzendproviders

Om een soepele verzendervaring te bieden, kunt u Magento 2 integreren met verschillende verzendproviders. Dit stelt u in staat om realtime verzendtarieven te tonen, verzendlabels te genereren en de verzending van uw bestellingen efficiënt te beheren.

CRM- en ERP-systemen

Magento 2 kan worden geïntegreerd met CRM- en ERP-systemen, zoals Salesforce, Microsoft Dynamics, en Odoo. Deze integraties helpen bij het stroomlijnen van orderbeheer, voorraadbeheer, klantrelatiebeheer en andere belangrijke bedrijfsprocessen.

Beveiligingsmaatregelen voor Magento 2 webshops

Het beveiligen van uw Magento 2 webshop is van cruciaal belang om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens te waarborgen. Hier zijn enkele belangrijke beveiligingsmaatregelen die u kunt implementeren:

Regelmatige updates en patches

Magento 2 wordt regelmatig bijgewerkt met bugfixes, beveiligingspatches en nieuwe functies. Het is belangrijk om deze updates tijdig toe te passen om bekende beveiligingskwetsbaarheden te verhelpen en uw webshop te beschermen tegen aanvallen.

Beveiligd beheerderspaneel

Het beheerderspaneel van Magento 2 bevat gevoelige informatie en functionaliteiten. Zorg ervoor dat u sterke wachtwoorden gebruikt, tweefactorauthenticatie inschakelt en toegang tot het beheerderspaneel beperkt tot geautoriseerde gebruikers om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

PCI DSS-naleving

Als uw webshop creditcardbetalingen accepteert, moet u voldoen aan de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Magento 2 biedt tools en richtlijnen om u te helpen bij het implementeren van de vereiste beveiligingsmaatregelen en het handhaven van PCI DSS-naleving.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Magento 2?

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren Magento 2 webshop bouwer, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen, en we zorgen ervoor dat uw webshop altijd goed presteert en up-to-date blijft. Neem vandaag nog contact met ons op om uw online business naar een hoger niveau te tillen!

T 077 3030 411
E info@eijdems-internet.nl