Loading...

Performance Verbeteringen

  • Verbeterde Ladingstijden: Focus op het verminderen van de laadtijden van pagina’s voor een betere gebruikerservaring en SEO-ranking.
  • Optimalisatie van Database: Efficiënter gebruik van databasebronnen, wat bijdraagt aan betere prestaties van de site.

Performanceverbeteringen zijn cruciaal voor elk e-commerce platform. Magento 2 heeft verschillende updates en optimalisaties doorgevoerd om de snelheid en efficiëntie van webwinkels te verhogen. Deze verbeteringen zijn niet alleen belangrijk voor de gebruikerservaring, maar spelen ook een significante rol in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en conversieratio’s. Hier zijn enkele van de sleutelgebieden waar Magento 2 zich op heeft gericht om de prestaties te verbeteren:

Verbeterde Caching
Full Page Caching: Magento 2 biedt full-page caching (FPC) out-of-the-box, wat betekent dat volledige pagina’s worden gecached, wat de laadtijden aanzienlijk vermindert en de serverbelasting verlaagt.
Varnish Cache: Integratie met Varnish, een krachtige HTTP-accelerator, helpt bij het leveren van inhoud aan de gebruikers met hogere snelheden.

Database Optimalisatie
Database Sharding: Magento 2 staat het scheiden (sharding) van databases toe voor betere prestaties en schaalbaarheid, vooral nuttig voor grote webwinkels.
Efficiëntere Query’s: Aanpassingen aan de database-architectuur en geoptimaliseerde query’s dragen bij aan een snellere data-retrieval.

Verbeterde Indexering
Update op Aanvraag: Indexeren wordt nu uitgevoerd als een achtergrondtaak, waardoor de impact op de winkelprestaties wordt verminderd. Dit zorgt ervoor dat de data altijd actueel is zonder de prestaties te beïnvloeden.

Gebruik van Moderne Technologieën
PHP 7 Ondersteuning: Magento 2 ondersteunt nieuwere versies van PHP, wat significant snellere prestaties en betere geheugenoptimalisatie biedt dan oudere versies.
Elasticsearch: Ondersteuning voor Elasticsearch verbetert de zoekcapaciteiten en snelheid, wat belangrijk is voor webwinkels met een groot aantal producten.

JavaScript Optimalisatie
JavaScript Bundling: Verminderen van het aantal JavaScript-bestanden dat moet worden geladen, wat leidt tot snellere laadtijden.
Asynchrone en Uitgestelde Laden: Laden van JavaScript-bestanden asynchroon of uitgesteld, zodat ze de weergave van de pagina niet blokkeren.

Afbeeldingsbeheer en Optimalisatie
Gebruik van WebP Afbeeldingen: Ondersteuning voor modernere afbeeldingsformaten zoals WebP, die betere compressie bieden zonder kwaliteitsverlies.
Lazy Loading: Afbeeldingen worden pas geladen wanneer ze in de viewport van de gebruiker verschijnen, wat de initiële laadtijd van pagina’s vermindert.

Advanced JavaScript Bundling
Magento 2 biedt geavanceerde mogelijkheden voor het bundelen van JavaScript, wat de totale bestandsgrootte en het aantal serververzoeken vermindert.

Deze verbeteringen in Magento 2 zijn erop gericht om de gebruikerservaring te versnellen door snellere laadtijden en responsievere interacties te bieden. Dit draagt niet alleen bij aan een hogere klanttevredenheid en -behoud, maar kan ook helpen bij het verbeteren van de positie in zoekmachines, aangezien snelheid een belangrijke factor is in de algoritmes van zoekmachines. Voor Magento 2-winkelbeheerders is het belangrijk om de systeemconfiguratie en de hostingomgeving voortdurend te monitoren en te optimaliseren, om de beste prestaties te garanderen.

Eijdems Internet, Official Partner van MultiSafepay

Gebruikerservaring en Interface

  • Page Builder: Verbeterde contentcreatie en pagina-indelingstools, waardoor niet-technische gebruikers gemakkelijker aantrekkelijke inhoud kunnen maken.
  • Admin Gebruikerservaring: Verbeteringen in het admin panel voor eenvoudiger beheer van de winkel.

De Page Builder van Magento 2 is een krachtige content creatie tool die het voor gebruikers mogelijk maakt om complexe en visueel aantrekkelijke pagina’s te bouwen zonder de noodzaak voor diepgaande technische kennis van HTML of CSS. Deze tool is specifiek ontworpen om de creatie van rijke content en het beheer van de lay-out van een webshop te vereenvoudigen en te versnellen. Hier zijn enkele kernaspecten en functionaliteiten van de Magento 2 Page Builder:

Gebruiksvriendelijke Interface
Drag-and-Drop Functionaliteit: Gebruikers kunnen pagina-elementen zoals afbeeldingen, tekstblokken en video’s eenvoudig slepen en neerzetten om pagina’s te ontwerpen.
Live Voorvertoning: Wijzigingen die in de Page Builder worden aangebracht, kunnen direct in de live voorvertoning worden gezien, waardoor gebruikers het eindresultaat direct kunnen beoordelen.

Flexibele Content Types
Rijke Media Ondersteuning: Integratie van verschillende media typen, waaronder afbeeldingen, video’s en slideshows.
Contentblokken en Rijen: Maakt het organiseren en indelen van de pagina in secties en blokken eenvoudig.

Customisatie en Creativiteit
Aanpasbare Templates: Stelt gebruikers in staat om paginasjablonen aan te passen of te creëren voor consistentie in design.
Stijlopties: Aanpassing van lettertypen, kleuren en andere stijlelementen zonder directe CSS-bewerking.

Responsive Design
Mobiel-vriendelijke Layouts: Pagina’s gemaakt met de Page Builder zijn responsief en geoptimaliseerd voor verschillende schermformaten en apparaten.
Aanpasbaarheid voor Verschillende Apparaten: Mogelijkheid om aan te passen hoe content wordt weergegeven op verschillende apparaten (desktop, tablet, mobiel).

Integratie en Uitbreidbaarheid
Compatibiliteit met Magento Widgets: Naadloze integratie met bestaande Magento widgets voor extra functionaliteit.
Uitbreidingen en Plugins: Ondersteunt integratie met derde-partij extensies en plugins voor uitgebreidere mogelijkheden.

E-commerce Focus
Productintegratie: Gemakkelijke integratie van productlijsten en -details in pagina’s.
Conversiegerichte Elementen: Tools voor het toevoegen van call-to-action knoppen en promotionele blokken.

Voor SEO Geoptimaliseerde Pagina’s
Schone Code: Genereert schone HTML-code die door zoekmachines gemakkelijk te indexeren is.
SEO-vriendelijke Opties: Mogelijkheden om metadata, alt-tags voor afbeeldingen en andere SEO-elementen te bewerken.

Gebruik en Belang
Voor bedrijven die Magento 2 gebruiken, biedt Page Builder een aanzienlijke vermindering van de afhankelijkheid van ontwikkelaars voor het maken en bijwerken van content, waardoor het sneller en goedkoper wordt om wijzigingen aan de site door te voeren. Het helpt ook bij het creëren van een rijkere, meer boeiende winkelervaring voor eindgebruikers, wat kan leiden tot hogere conversieratio’s en verbeterde klanttevredenheid.

Door zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak is de Page Builder een essentieel onderdeel geworden voor veel Magento 2 webshops, die het belang van visuele aantrekkingskracht en gebruikerservaring in de e-commerce sector benadrukken.

Nieuwe Magento 2 webshops die door Eijdems Internet ontwikkeld worden, bevatten de Page Builder functionaliteit.

Integraties en Uitbreidbaarheid

  • Verbeterde API’s: Voor het naadloos integreren met derde-partij systemen en het vergemakkelijken van omnichannel verkoop.
  • Uitgebreide Marketplace: Een uitgebreide selectie van modules en extensies om de functionaliteit van Magento 2-winkels uit te breiden.

Magento 2 heeft een sterke focus gelegd op verbeterde integratie en uitbreidbaarheid, aspecten die essentieel zijn voor moderne e-commerce platforms. Deze verbeteringen stellen bedrijven in staat hun webshops flexibel te ontwikkelen en aan te passen aan hun unieke zakelijke behoeften en integraties met derde systemen. Hier zijn enkele sleutelaspecten van deze verbeteringen:

Modulaire Architectuur
Flexibele Componenten: Magento 2 is ontworpen met een modulaire architectuur, wat betekent dat het eenvoudiger is om specifieke functionaliteiten toe te voegen of te verwijderen zonder de hele site te beïnvloeden. Dit maakt aanpassingen en upgrades eenvoudiger en stabieler.

API-Centric Design
Robuuste API’s: Magento 2 biedt krachtige API’s (Application Programming Interfaces) die naadloze integratie met verschillende externe systemen mogelijk maken, zoals CRM’s, ERP’s, PIM-systemen, en betalingsgateways.
Headless Commerce: Dankzij de API-first benadering kan Magento 2 gebruikt worden in een ‘headless’ architectuur, waar de frontend (gebruikersinterface) onafhankelijk is van de backend. Dit maakt het mogelijk om geavanceerde, op maat gemaakte gebruikerservaringen te creëren op diverse platforms (web, mobiel, IoT, etc.).

3. Service Contracts
Data Consistency: Service contracts in Magento 2 definiëren duidelijke API’s voor modules, waardoor ontwikkelaars op een meer gestandaardiseerde manier modules kunnen bouwen en wijzigen, wat bijdraagt aan de stabiliteit en schaalbaarheid van het platform.

4. Verbeterde Testmogelijkheden
Automated Testing: Magento 2 biedt uitgebreide ondersteuning voor geautomatiseerd testen (zoals integratie tests, unit tests, en functionele tests), waardoor ontwikkelaars sneller en met meer zekerheid wijzigingen kunnen doorvoeren.

Uitbreidbare Frontend Architectuur
Progressive Web App (PWA) Studio: Magento 2’s PWA Studio stelt ontwikkelaars in staat om moderne, snelle, app-achtige winkelervaringen te bouwen die op elk apparaat werken.
Theming en Layout System: Met een flexibel themasysteem en visuele lay-out editors kunnen gebruikers de look en feel van hun webshop eenvoudig aanpassen.

Community en Marketplace
Magento Marketplace: Een uitgebreide bibliotheek van extensies en thema’s van zowel Magento als derden, waarmee extra functionaliteiten kunnen worden toegevoegd en aangepast aan specifieke eisen.

Performance en Schaalbaarheid
Optimalisaties: Continu verbeteringen op het gebied van caching, database performance en serverreacties zorgen ervoor dat Magento 2-webshops sneller en efficiënter kunnen werken, ook onder zware belasting.

Magento 2’s verbeterde integratie en uitbreidbaarheid bieden handelaars de mogelijkheid om een e-commerce platform te bouwen dat niet alleen voldoet aan hun huidige eisen, maar ook flexibel genoeg is om mee te groeien met hun zakelijke behoeften en technologische ontwikkelingen. Door het gebruik van een modulaire opbouw, sterke API-ondersteuning, en een uitgebreide community en marketplace, kunnen Magento 2-gebruikers een krachtig, aangepast en geïntegreerd e-commerce ecosysteem creëren.

AI en Personalisatie

MultiSafepay, een betalingsdienstaanbieder, biedt een dashboard aan waarmee klanten hun betalingsverwerking kunnen beheren en monitoren
  • Kunstmatige Intelligentie: Integratie van AI om gepersonaliseerde winkelervaringen te bieden en de bedrijfsvoering te verbeteren.
  • Geavanceerde Analyse: Tools voor betere dataverzameling en analyse voor het optimaliseren van de klantenervaring.

De integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in Magento 2 opent nieuwe mogelijkheden voor e-commerce websites, waardoor zij een meer gepersonaliseerde, efficiënte en geautomatiseerde winkelervaring kunnen bieden. AI in Magento 2 kan op verschillende manieren worden toegepast, van klantenservice tot productaanbevelingen en voorraadbeheer. Hier zijn enkele sleutelgebieden waarin AI een rol kan spelen in Magento 2:

Gepersonaliseerde Winkelervaring
Productaanbevelingen: AI kan het koopgedrag en de voorkeuren van klanten analyseren om gepersonaliseerde productaanbevelingen te doen. Dit verhoogt de kans op verkoop en verbetert de klanttevredenheid.
Content Personalisatie: AI-gestuurde tools kunnen helpen bij het personaliseren van de content op de website gebaseerd op de gebruikersinteracties, zoekgeschiedenis, en voorkeuren.

Klantenservice en Chatbots
AI Chatbots: Voor basisvragen en -interacties kunnen chatbots worden ingezet om snel en efficiënt op klantvragen te reageren, waardoor de druk op menselijke klantenservicemedewerkers wordt verlicht.
Automatisering van Klantenservice: AI kan helpen bij het classificeren en prioriteren van klantenserviceverzoeken, en in sommige gevallen automatische antwoorden of oplossingen bieden.

Slimme Zoekfuncties
Verbeterde Zoekalgoritmen: AI kan helpen bij het verfijnen van zoekresultaten op een Magento 2-site, waardoor klanten sneller vinden wat ze zoeken.
Voice en Image Search: Integratie van geavanceerde zoekopties zoals spraak- en beeldzoekopdrachten om de gebruikerservaring verder te verbeteren.

Voorraad- en Prijsbeheer
Voorraadoptimalisatie: AI kan patronen in verkoopgegevens analyseren om optimale voorraadniveaus te voorspellen en te helpen bij het beheren van de voorraad.
Dynamische Prijsstelling: AI-algoritmen kunnen de prijzen automatisch aanpassen op basis van verschillende factoren zoals vraag, voorraadniveaus, en concurrentie.

Fraudedetectie
Beveiliging: AI kan patronen in transactiegegevens herkennen die kunnen wijzen op fraude, en kan automatisch verdachte activiteiten markeren voor verder onderzoek.

Data-analyse en Rapportage
Geavanceerde Analytics: Diepgaande analyses van klantgedrag, verkooppatronen en websiteprestaties, biedt waardevolle inzichten voor strategische beslissingen.

Implementatie
Voor Magento 2-winkeliers die AI willen implementeren, zijn er diverse extensies en integraties beschikbaar, zowel van Magento zelf als van derde partijen. Deze tools kunnen variëren in complexiteit en functionaliteit, dus het is belangrijk om de specifieke behoeften van je winkel te overwegen en een oplossing te kiezen die daarbij past.

De integratie van AI in Magento 2 maakt niet alleen de winkelervaring voor klanten rijker en gepersonaliseerder, maar helpt ook de efficiency van winkelbeheer te verbeteren door automatisering en intelligent inzicht. Terwijl AI in de e-commerce wereld blijft evolueren, zullen Magento 2-gebruikers steeds meer geavanceerde en innovatieve tools zien die hen helpen concurreren en slagen in een snel veranderende digitale markt.

Duurzaamheid en Social Responsibility

Initiatieven voor Milieubewustzijn: Magento 2 kan worden gebruikt om duurzaamheidspraktijken te promoten, zoals het verminderen van de carbon footprint van een e-commerce operatie.